Van unir forces en una associació anomenada Long Life Learning Club . Vaig conèixer Andrea Chiapparini , una de les fundadores, i divendres passat vaig ser la seva convidada i ponent en una jornada dedicada a narrar el negoci i l’emprenedor . a l’aula, els participants van prendre consciència del paper estratègic dels valors, qualitats, experiències emmarcades en un camí de comunicació autèntic i estructurat. Per a l’ocasió vaig mostrar com ara internet i les xarxes socials poden oferir oportunitats -impensables per a les pimes fins fa uns anys- per transmetre estratègies de narració corporativa.
De la discussió a l’aula van
sorgir tres idees i em va semblar útil assenyalar en aquest article: 1) POT CONFIAR EN MI PERQUÈ És la resposta que Llista de correu electrònic de Barbados 67672 Contactes potencials justifica l’esforç de dir-se a un mateix. A través de les històries revelem la nostra identitat, traslladem el nostre món de valors, mostrem allò que ens diferencia dels altres: és a dir, sortim de l’anonimat i prenem forma en el cap dels nostres interlocutors. A l’aula em va sorprendre la determinació i el coratge d’algunes dones emprenedores en descriure la seva consciència del seu paper. Com la Bàrbara , asseguda al meu costat.
Va dir : “Sóc una emprenedora
en la qual es pot confiar perquè, sobretot, sóc mare. I, com totes les mares, sé què vol dir assumir la responsabilitat dels altres ” . Chapeau. 2) DERROTAS Més d’un empresari a l’aula va parlar dels moments foscos del seu negoci, i de la redempció fruit d’una recerca tenaç d’una solució. Les seves històries han cridat l’atenció. Van demostrar com el descens als inferns i el retorn com a herois representen una estructura narrativa convincent i estimula l’empatia dels qui l’escolten. És per això que les derrotes no han de ser tabú a les històries empresarials.
No són una presumir però
tampoc una cosa per amagar. 3) VANITAT “No és vanitat parlar de tu mateix per vendre. Oblidem aquesta por que ens aixafa uab 目录 i ens obliga a ser socialment acceptables. Si el que dius és cert, simplement estàs donant substància a la teva història”. Ho va dir Glenda Pagnoncelli , l’excel·lent entrenadora que va guiar la jornada sobre el tema de dir-se a un mateix . Trobo que aquestes paraules són una resposta clara i sòlida a les moltes incerteses que habiten en la ment d’aquells que s’acosten a l’extraordinària disciplina d’explicar històries per vendre.
Com començar bé una
estratègia de màrqueting digital “Per començar bé, comença”. És el primer consell per a aquells que volen donar-se a conèixer a través d’internet, gràcies a una estratègia de Màrqueting Digital . I aquesta és la resposta que Luca Lovisolo, investigador en dret i relacions internacionals i traductor, va donar a un dels participants en el seu seminari en línia dedicat als blogs i al món dels traductors. Trobeu uns minuts del discurs a continuació. Estic d’acord amb el pensament de Luca. Una estratègia de promoció digital vehiculada a través d’un bloc i xarxes socials està formada per moltes accions : hi ha la fixació d’objectius, la planificació, l’organització dels mitjans i els temes a tractar, la producció de continguts, la difusió, l’anàlisi de la resultats.